Torsdagskoncert 1. Feb.

Alexander McKenzie. Ung, dansk klavervirtuos af international topklasse

Som fast medlem af den ypperlige trio Vitruvi - 1. prisvindere i P2´s kammermusikkonkurrence 2014, har Alexander McKenzie optrådt i koncertsale såsom St. Petersburg Philharmonic, Mariinsky Theatre, Salle Cortot og DRs koncertsal. Alexander McKenzie er et at vores hotteste unge klavernavne netop nu. Oplev ham til en ekslusiv og intim solokoncert i Hvalsø kulturhus.

Alexander McKenzie blev født i København i 1988, men er vokset op i Australien. Alexander begyndte sin karriere som seksårig, hvor han begyndte med at modtage klaverundervisning. Fra han var ti år, spillede han offentlige klassiske koncerter i Sydney.

Efter sin opvækst i Australien flyttede han hjem til Danmark i 2007 for at studere klaver hos docent Amalie Malling på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han vandt for nyligt Første Præmie i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Klaverkonkurrence og modtog en 2012 Sonning Pris. Desuden har han deltaget i mange internationale mesterkurser og modtaget undervisning af blandt andre Nikolaj Znaider, Leif Ove Andsnes og Daniel Vaiman.

I 2005 debuterede den sekstenårige Alexander med orkester i Griegs Klaverkoncert og har siden optrådt som solist med Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester. Alexander spillede solokoncerter i København, New York State, Sydney og rundt omkring i Danmark. Alexander er ivrig kammermusiker og har spillet koncerter rundt omkring i Danmark og New York med Trio Vitruvi som vandt både førsteprisen og publikumsprisen i P2's Kammermusikkonkurrence i 2014.

Koncerten afholdes i Hvalsø Kulturhus den 1. februar 2018 kl 19.30. Billetter købes ved indgangen samt i Superbrugsen Hvalsø og på place2book:

https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=b168bad8e1

 

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk