Saxofon

Saxofonen bruges i de fleste genrer. Mest kendt er den nok for sin rolle i jazz sammenhænge

Begynderundervisning - Du kommer til at lære instrumentet at kende og hvordan man får lyd frem. Du kommer til at spille små melodier og lære lidt om nodernes navne samt lette rytmer.

Let øvede - Du lærer at spille mere krævende sange i forskellige tonearter og kommer rundt i ydreregistrene på saxofonen. Du får større kendskab til udvikling af klang på instrumentet og får mere træning i rytmer og nodelæsning.

Udvidet - Du lærer lidt om improvisation og det at spille solo i forskellige genrer. Du får flere redskaber til sjove fraseringer og mere krævende saxofontekniske udfordringer og lærer om musikkens former og dynamik.

LærerJens Hartmann

Jens Hartmann

 
Underviser i Saxofon, Klarinet og Jazzhold

Uddannelse: Cand. mag i musik, folkeskolelærer samt studier på Berklee College Of Music i Boston. 
Undervisningserfaring: Ansat på Lejre Musikskole siden 2000. Foruden musikskolen har jeg også undervist i folkeskolen og gymnasiet. Underviser desuden på Kalundborg Musisk Skole.
Gennem de sidste mange år har jeg spillet i forskellige bandkonstellationer primært indenfor jazz-, bigband- og soul/funk- genren. Jeg har udgivet undervisningsmateriale for saxofon i samarbejde med saxofonisten Hans Ulrik. Desuden en bog om musikinstrumenter, saxofonduetter samt børnemusik.
Undervisningsdelen fylder meget i mit daglige virke, og samarbejdet med børn og unge er inspirerende og udfordrer mig hele tiden - ikke mindst pædagogisk. Glæden ved at lære andre at spille er en evig motivationsfaktor. I undervisningen lægger jeg fra begyndelsen vægt på, at eleven lærer noder samt gehørspil. Repertoiret spænder vidt, men tager primært udgangspunkt i den rytmiske genre samt den danske sangskat. Jeg præsenterer ligeledes tidligt eleven for improvisation og benytter flittigt play-along princippet, hvor eleven kan spille til "egen rytmegruppe" hjemme.