Kontra-bas

Kontra-bassen bruges til mange slags forskelligt musik både jazz, folkemusik og klassisk musik.

Kontra-bas

Kontrabassen er det største strygeinstrument. Den har en dyb varm klang og danner bunden i orkesteret. Bassen er meget stor, men den fås også i børnestørrelser.
Man kan begynde at spille bas, når man går i 1. klasse (6-7 år).

Kontrabas er et fantastisk instrument som kan bruges i mange sammenhænge. 
Man forbinder den som regel med jazz, hvor den ligger i bunden og "walker" og tilfører bandet det helt rigtige swing med sin dybe, bløde og runde lyd. Men man kan finde kontrabassen mange andre steder. Den kan være yderst funky og fungere rigtig godt som bund i svedig soul eller god gammeldags blues, ligesom den kan være det som tilfører moderne electronica musik et lille pift af noget akkustisk. 
Der er mange som efter at have spillet elbas en årrække får lyst til at prøve kræfter med kontrabassen, og det er som regel et dejligt nyt bekendtskab, hvor de fleste overraskes og overvældes af den fede fornemmelse af at spille på et akkustisk instrument - et rigtig godt og brugbart alternativ til elbassen. 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk