Jazz

På Jazzholdet får du mulighed for at spille rytmisk musik i en anden form, end du måske er vant til.

Glem ikke også at deltage i musikskolens årlige jazz-lørdag.

LærerJens Hartmann

Jens Hartmann

 
Underviser i Saxofon, Klarinet og Jazzhold

Uddannelse: Cand. mag i musik, folkeskolelærer samt studier på Berklee College Of Music i Boston. 
Undervisningserfaring: Ansat på Lejre Musikskole siden 2000. Foruden musikskolen har jeg også undervist i folkeskolen og gymnasiet. Underviser desuden på Kalundborg Musisk Skole.
Gennem de sidste mange år har jeg spillet i forskellige bandkonstellationer primært indenfor jazz-, bigband- og soul/funk- genren. Jeg har udgivet undervisningsmateriale for saxofon i samarbejde med saxofonisten Hans Ulrik. Desuden en bog om musikinstrumenter, saxofonduetter samt børnemusik.
Undervisningsdelen fylder meget i mit daglige virke, og samarbejdet med børn og unge er inspirerende og udfordrer mig hele tiden - ikke mindst pædagogisk. Glæden ved at lære andre at spille er en evig motivationsfaktor. I undervisningen lægger jeg fra begyndelsen vægt på, at eleven lærer noder samt gehørspil. Repertoiret spænder vidt, men tager primært udgangspunkt i den rytmiske genre samt den danske sangskat. Jeg præsenterer ligeledes tidligt eleven for improvisation og benytter flittigt play-along princippet, hvor eleven kan spille til "egen rytmegruppe" hjemme.