Tværfløjte

Tværfløjten er et melodi-instrument, som oftest bliver akkompagneret af andre instrumenter, som f.eks guitar, klaver eller symfoniorkester.

Grundreglen er, at det skal være morsomt at spille. Kun fantasien og arbejdsindsatsen sætter grænser for, hvad man kan spille på en fløjte! Musikken opstår i fællesskab med andre instrumentalister - derfor er sammenspil et vigtigt element på alle niveauer.

Se her hvordan det lyder

Begynder - Du kan lære at spille fløjte, fra du er ca. 8 år. Først skal du lære at blæse rigtigt i fløjten. Snart efter vil du lære at læse noder. Du vil lynhurtigt kunne spille små melodier og sange, og du får mulighed for at spille 2-stemmigt med din lærer og andre elever. Vi arbejder desuden med rytmer og musikalske begreber og taler om, hvordan du bedst passer på dit instrument. En gang om året indspiller vi et stykke du har øvet dig på, og du får det med hjem på CD. Du får også mulighed for at spille en koncert sammen med de andre fløjtenister i slutningen af året. Musikskolen har fløjter, som du kan leje.

Let øvet - Har du spillet før, bliver undervisningen naturligvis tilpasset dit niveau. På mellemniveau spiller du musik fra både det rytmiske og klassiske repertoire. Du lærer flere tekniske færdigheder - at spille kraftigt, svagt, at spille korte toner, lange toner og at støtte din klang med kroppen. Her er der masser af muligheder for sammenspil - vi laver et lille fløjteorkester, og du spiller sammen med andre instrumenter, f.eks. klaver. Det er en god idé, at du anskaffer dig din egen fløjte. Du får selvfølgelig råd og vejledning til valg af instrument.

Øvet - Er du øvet, går vi grundigt i dybden med både musik og teknik. Du lærer at spille avancerede musikstykker fra det klassiske repertoire, og vi arbejder med tekniske elementer, der understøtter musikken. Musikken kan du selv være med til at vælge. Du kan, hvis du har mod på det, komme på en speciel talentlinje, hvor du får mere undervisningstid og har ekstra fag som hørelære og sammenspil. Der er masser af muligheder for sammenspil med både fløjter og andre instrumenter.
Det skal være sjovt, men du skal være indstillet på at bruge lidt tid til at øve dig - gerne hver dag.

LærerIsabella Hübener

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk