Tværfløjte

Tværfløjten er et melodi-instrument, som oftest bliver akkompagneret af andre instrumenter, som f.eks guitar, klaver eller symfoniorkester.

Grundreglen er, at det skal være morsomt at spille. Kun fantasien og arbejdsindsatsen sætter grænser for, hvad man kan spille på en fløjte! Musikken opstår i fællesskab med andre instrumentalister - derfor er sammenspil et vigtigt element på alle niveauer.

Se her hvordan det lyder

Begynder - Du kan lære at spille fløjte, fra du er ca. 8 år. Først skal du lære at blæse rigtigt i fløjten. Snart efter vil du lære at læse noder. Du vil lynhurtigt kunne spille små melodier og sange, og du får mulighed for at spille 2-stemmigt med din lærer og andre elever. Vi arbejder desuden med rytmer og musikalske begreber og taler om, hvordan du bedst passer på dit instrument. En gang om året indspiller vi et stykke du har øvet dig på, og du får det med hjem på CD. Du får også mulighed for at spille en koncert sammen med de andre fløjtenister i slutningen af året. Musikskolen har fløjter, som du kan leje.

Let øvet - Har du spillet før, bliver undervisningen naturligvis tilpasset dit niveau. På mellemniveau spiller du musik fra både det rytmiske og klassiske repertoire. Du lærer flere tekniske færdigheder - at spille kraftigt, svagt, at spille korte toner, lange toner og at støtte din klang med kroppen. Her er der masser af muligheder for sammenspil - vi laver et lille fløjteorkester, og du spiller sammen med andre instrumenter, f.eks. klaver. Det er en god idé, at du anskaffer dig din egen fløjte. Du får selvfølgelig råd og vejledning til valg af instrument.

Øvet - Er du øvet, går vi grundigt i dybden med både musik og teknik. Du lærer at spille avancerede musikstykker fra det klassiske repertoire, og vi arbejder med tekniske elementer, der understøtter musikken. Musikken kan du selv være med til at vælge. Du kan, hvis du har mod på det, komme på en speciel talentlinje, hvor du får mere undervisningstid og har ekstra fag som hørelære og sammenspil. Der er masser af muligheder for sammenspil med både fløjter og andre instrumenter.
Det skal være sjovt, men du skal være indstillet på at bruge lidt tid til at øve dig - gerne hver dag.

LærerIsabella Hübener

Isabella Hübener

 

Underviser i Tværfløjte, Sammenspil og Klaver

Isabella Hübener blev bachelor fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2010 og afsluttede sin to-årige postgraduate masteruddannelse i 2013, fra The Royal Conservatoire of Scotland. Under studierne i Skotland, vandt Isabella, som eneste fløjtestuderende, begge konservatoriets solistkonkurrencer. Det medførte at hun bl.a. opførte Carl Nielsens fløjtekoncert som solist med BBC Scottish Symphony Orchestra ved en radiotransmitteret koncert. Efter hendes hjemvenden til Danmark, har hun haft adskillelige kontrakter og arbejder freelance i de danske symfoniorkestre. Heriblandt Det Kongelige Kapel, DR Radio Symfoniorkestret, Århus Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Cph Phil og også i Helsingborg Symfoniorkester. Derudover er hun en aktiv kammermusiker og er, sammen med sopranen Sofie Elkjær Jensen, medstifter af den utraditionelle performance-duo, inDuo, for sopran og fløjte. inDuo vandt desuden prisen for "Bedste opførsel af nyt dansk værk" til P2’s Kammermusikkonkurrence 2014.
I løbet af de senere år har Isabella modtaget legater fra bl.a. Jacob Gade Fonden, Augustinus Fonden, Beckett Fonden og Oticon Fonden til finansiering af instrumenter samt masteruddannelsen på The Royal Conservatoire of Scotland.

Her kan du se en lille hilsen fra mig