Kontra-bas

Kontra-bassen bruges til mange slags forskelligt musik både jazz, folkemusik og klassisk musik.

Kontra-bas

Kontrabassen er det største strygeinstrument. Den har en dyb varm klang og danner bunden i orkesteret. Bassen er meget stor, men den fås også i børnestørrelser.
Man kan begynde at spille bas, når man går i 1. klasse (6-7 år).

Kontrabas er et fantastisk instrument som kan bruges i mange sammenhænge. 
Man forbinder den som regel med jazz, hvor den ligger i bunden og "walker" og tilfører bandet det helt rigtige swing med sin dybe, bløde og runde lyd. Men man kan finde kontrabassen mange andre steder. Den kan være yderst funky og fungere rigtig godt som bund i svedig soul eller god gammeldags blues, ligesom den kan være det som tilfører moderne electronica musik et lille pift af noget akkustisk. 
Der er mange som efter at have spillet elbas en årrække får lyst til at prøve kræfter med kontrabassen, og det er som regel et dejligt nyt bekendtskab, hvor de fleste overraskes og overvældes af den fede fornemmelse af at spille på et akkustisk instrument - et rigtig godt og brugbart alternativ til elbassen. 

Lærer: Mikkel Tiedt

Mikkel Tiedt

 
Underviser i Skolehold og Kompagnon  (musikundervisning i folkeskolen) 

Jeg er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2005 som bas- og sammenspilslærer. Jeg underviser på folkeskolen i musik. Jeg brænder for at engagere elever i musikalske relationer - det gælder indenfor rytmisk sammenspil, hovedfagsundervisning og rytmisk træning.
Udover bas spiller jeg guitar og skriver min egne sange, som jeg er begyndt at indspille samt lave videoer til. Jeg er aktiv musiker både i bandsammenhænge og som teatermusiker. Jeg spiller bas i americana-countrybandet Lucky Lou og har spillet elbas og kontrabas på Det Ny Teater i mange år.