Blokfløjte

Blokfløjten hører til træblæserfamilien. Ud over sopranblokfløjten, som er den mest almindelige, findes der også altblokfløjte, tenorblokfløjte og basblokfløjte.

Blokfløjten er en langfløjte. Dvs. man holder fløjten lodret, når man spiller på den. Det er også en kantfløjte. Dvs. tonerne fremkommer ved, at man blæser gennem blæsehullet mod en skarp kant i et hul i blæserøret. (Det er samme princip som en pilefløjte af den slags, man selv kan snitte om foråret, hvis man er skrap nok!) Der er 10 huller ned langs blæserøret, og man spiller forskellige toner ved enten at dække eller ikke dække hullerne i forskellige fingerkombinationer.

Begynderundervisning - Du kommer til at lære at spille små melodier efter noder. Du får lært lidt om nodeværdier og nodenavne. Du får lært lidt om, hvordan du skal øve dig hjemme.

Let øvede - Du kommer bl.a. til at spille længere melodier og lære flere noder. Du lærer mere om rytmer og kommer til at spille flere forskellige genrer. Du kommer til at spille små duetter med din lærer.

Udvidet - Du kommer bl.a. til at spille forskellige større soloværker, og du kommer rundt i musikteorien (tonearter, skalaøvelser, dynamik og hørelære). Du kommer til at lave melodier selv, og du lærer at transponere melodier fra en toneart til en anden.

Hvis du skal ud og købe en blokfløjte, skal du købe en blokfløjte med barokgreb. Det er dem vi arbejder med i undervisningen. Der findes rigtig gode plastikblokfløjter der er velegnet til begynderniveau (de er ikke så sarte som træblokfløjterne), men efter få års undervisning er det anbefalelsesværdigt at spille på en træblokfløjte. Er du i tvivl - er det altid en god ide at tage din musiklærer med på råd.

Musikskolen har sammenspilstilbud også for nybegyndere, og også for dig!
Det sjoveste ved musik er jo at spille sammen. 

Du kan også få blokfløjte-undervisning på Musikhold

LærerAnna Duus

Anna Duus Hjortsø


Underviser i blokfløjte, musikhold, rytmikhold, sammenspil, Skolehold og Kompagnon (musikundervisning i folkeskolen) 

Musikalsk uddannelse: Jeg går på Det Fynske Musikkonservatorium hos Nikolaj Ronimus, hvor jeg startede august 2006. Jeg startede i 2009 på pædagogisk kandidatoverbygning.

Født i 1983 og har spillet blokfløjte næsten lige siden.

I undervisningen tager jeg udgangspunkt i den enkelte elev. Hvad er ønskerne, behovene og ambitionerne lige her og nu. En vigtig del af undervisningen er også sammenspil - på alle niveauer. Det styrker elevens øre og opmærksomhed, og så er det rigtig sjovt

Isabella Hübener

Underviser i Tværfløjte og Klaver

Isabella Hübener blev bachelor fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2010 og afsluttede sin to-årige postgraduate masteruddannelse i 2013, fra The Royal Conservatoire of Scotland. Under studierne i Skotland, vandt Isabella, som eneste fløjtestuderende, begge konservatoriets solistkonkurrencer. Det medførte at hun bl.a. opførte Carl Nielsens fløjtekoncert som solist med BBC Scottish Symphony Orchestra ved en radiotransmitteret koncert. Efter hendes hjemvenden til Danmark, har hun haft adskillelige kontrakter og arbejder freelance i de danske symfoniorkestre. Heriblandt Det Kongelige Kapel, DR Radio Symfoniorkestret, Århus Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Cph Phil og også i Helsingborg Symfoniorkester. Derudover er hun en aktiv kammermusiker og er, sammen med sopranen Sofie Elkjær Jensen, medstifter af den utraditionelle performance-duo, inDuo, for sopran og fløjte. inDuo vandt desuden prisen for "Bedste opførsel af nyt dansk værk" til P2’s Kammermusikkonkurrence 2014.
I løbet af de senere år har Isabella modtaget legater fra bl.a. Jacob Gade Fonden, Augustinus Fonden, Beckett Fonden og Oticon Fonden til finansiering af instrumenter samt masteruddannelsen på The Royal Conservatoire of Scotland.