Bas

Bassen er sammen med trommesættet grundstenen i rytmisk musik.

Generelt for basundervisningen er, at det skal være sjovt og lærerigt, og at timerne tager udgangspunkt i den enkelte elev. Der arbejdes både med gehør og noder, da det er vigtigt at kunne begge dele. Som bassist har du en vigtig rolle i orkestret, idet du både skal sørge for sammen med trommeslageren, at musikken svinger, samtidig med, at du skal spille de rigtige toner. Bassen er tæt beslægtet med guitaren, men har kun 4 strenge (de 4 dybeste strenge fra guitaren). Strengene er temmelig tykke, og der er større afstand mellem tonerne på en bas i forhold til guitaren.

Begynder - Når du begynder at spille bas, handler det i første omgang om at blive fortrolig med bassen. Det  sker ved at spille nogle grooves / basgange og nogle sange, hvor læreren spiller klaver, guitar eller trommer til. Stilarterne vil fortrinsvis være rock og calypso. 

Mellemniveau - På mellemniveau vil vi arbejde med sværere grooves og numre indenfor genrene latin, jazz, rock og funk, og vi skal have det til at svinge! 

Øvet - Som øvet bassist er undervisningen en udbygning af ovenstående. Du lærer at akkompagnere en hvilken som helst sang samt at læse mere avancerede noder og rytmer. 

Det er også muligt af få bas-undervisning på Musikhold 

LærerJens Hein, Thomas Borchersen og Hans-Jacob Christensen

Hans-Jacob Christensen

 
Underviser i Guitar, El-bas, Guitarhold, Musikhold og Sammenspil.

Har læst Musikvidenskab på Københavns Universitet.
Undervist i Lejre Musikskole siden 2000, underviser desuden på L.O.F. i Slagelse og på Busses Skole i Gentofte.
Spillet i utallige sammenhænge og orkestre. P.t. i et partyband og som solo-guitarist til receptioner og lign.
Undervisningen tager udgangspunkt i den enkelte elevs alder, behov, ønsker og kunnen, med vægt på at udvikle elevens musikalitet og musikglæde. Vi vil komme omkring rytme/hørelære, tabulatur, nodelære, becifringer og improvisation, og bevæge os rundt i forskellige stilarter.

Hør om mig og guitar/bas undervisning her

Thomas Borchersen

 
Underviser i Guitar, Bas, Sammenspil

Musikalsk uddannelse: Har taget 6 årig uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, med el-guitar og klassisk guitar som hovedinstrumenter.
Undervisningserfaring: Har undervist på musikskoler siden 1993. Ansat ved Lejre Musikskole og Holbæk og Omegns Musikskole.
Jeg er fascineret af guitarens mange muligheder og min interesse i at spille/undervise på guitaren ligger derfor meget bredt. - Jeg mener, det er vigtigt at sørge for, at eleverne kommer "rundt om musikken" og ser nogle af de mange muligheder, guitaren har. I min undervisning bestræber jeg mig derfor først og fremmest på at bevidstgøre eleverne om musikkens grundbegreber og give dem en god teknisk baggrund, så de bliver i stand til at arbejde selvstændigt med musikken. - Målet for mig er, at mine elever finder noget at bruge musikken til i fritiden og ikke kun på musikskolen. Mange af mine elever har selv startet bands op og mødes i fritiden og spiller/ optræder ved familiefester o. lign.
Jeg har udgivet musikpædagogisk materiale til musikskoleorkestre bl.a. musicalen 'Jorden Rundt i 80 dage'.
- Optræder som solist i forskellige sammenhænge, f.eks. bryllupper, receptioner, kirkekoncerter og spiller desuden i en jazz-trio.

Hør Thomas fortælle om undervisningen her

 

Jens Hein

 
Underviser i El-guitar, El-bas, Sammenspil

Har spillet i diverse konstellationer inden for rock, pop, jazz, country & folk genren. Spiller pt. bas i Mellemblond, The Raveonettes og The Sandmen. 
Jeg lægger vægt på at udvikle elevens musikalitet, såvel teoretisk som praktisk.
Undervisningen foregår med udgangspunkt i elevens egne musikalske og kreative preferencer.